Rundt 1.000 personer er i karantene i Setermoen leir i Bardu

Rundt 1.000 personer er omfattet av smitteverntiltak i Setermoen leir, enten i isolasjon, karantene eller med portforbud, opplyser hæren til NTB.

KARANTENE: Rundt 1.000 personer er i karantene etter et smitteutbrudd på Setermoen leir.   Foto: Terje Pedersen / NTB

nyheter

Hæren har iverksatt strengere tiltak enn bestemmelsene til FHI for å forhindre ytterligere smittespredning, sier talsperson Eirik Skomedal.

Videre er permisjonsreiser inndratt for enkelte avdelinger.

19 personer i leiren har de siste dagene testet positivt for koronaviruset, ifølge NRK. Tiltakene vil vedvare til situasjonen er under kontroll.

Ingen nye smittetilfeller i Bardu

Samtidig er 50 personer i karantene ved Skjold leir i Målselv som knyttes til smitteutbruddet ved Setermoen leir i nabokommunen Bardu. Permisjonsreiser for alle avdelingene her er inndratt inntil videre.

Formålet med nedstengningen ved leirene i indre Troms er å forhindre spredning, skjerme lokalbefolkningen og forenkle smittesporing.

Søndag er det bekreftet ett smittetilfelle i Bardu. Den smittede er personell fra US Marines og tilfellet knyttes ikke til det lokale utbruddet i Setermoen leir, skriver Bardu kommune på sine nettsider.

Smittetilfeller i andre deler av Hæren

Også i andre leirer er det også koronasmitte. Seks personer testet positivt ved Rena leir i Østerdalen i løpet av helgen, og i Garden i Oslo er det påvist seks smittetilfeller. Det er også påvist smitte hos Sjøforsvaret ved Haakonsvern i Bergen.

– Vi følger situasjonen tett og er bekymret over utviklingen, både i samfunnet og Forsvaret, sier Jon Gerhard Reichelt, generalmajor og sjef for Forsvarets sanitet, til NRK.

Reichelt sier at det blir store begrensninger på Forsvarets aktiviteter framover.

– I vår var det ingen trafikk mellom leirer, og det blir tilsvarende nå med isolasjon og bare høyst nødvendig trafikk. Det kan også bli svært aktuelt å droppe permisjonsreiser, sier han.

smitte i sivilsamfunnet: Smittevernoverlege Vidar Bjørnås (t.v) og Bardu- ordfører Toralf Heimdal fikk lørdag bekrefet at en ansatt ved Setermoen skole er smittet av korona. Til høyre talsmann for Hæren, Eirik Skomedal.   Foto: Privat

Ansatt ved Setermoen skole smittet

Lørdag ble det bekreftet en ny koronasmittet i sivilsamfunnet i Bardu. Den smittede er ansatt ved Setermoen skole.

Det er igangsatt smittesporing. Smittesporingsteamet jobber nå med å kontakte alle nærkontakter, opplyser Bardu kommune på sin nettside.

Smittesporingsteamet har ifølge kommunen god testkapasitet og gjennomførte flere tester gjennom helga, i Barduhallen. Det var testet totalt 52 personer lørdag.

Kommunen opplyser at alle nærkontakter av smittede vil bli kontaktet smittevernapparatet.