Eyir, 14 år, ble politisk interessert da broren ikke fikk livsnødvendige medisiner

På AUF sitt landsmøte holdt Eyir Skavholm (14) fra Lavangen en sterk tale om problemene medisinmangelen i Norge har ført til. – Jeg var redd broren min, Viljar ikke skulle overleve, sier han og er overbevist om at dette handler om politikk.

REDD FOR BROREN: - Da Viljar, som er multihandikappet, manglet medisin, var det livstruende. - Jeg var redd han skulle dø, sier Eyir og skjønte at det gjaldt flere. Det fikk han til å våkne opp politisk og skjønne at det handlet om valg som politikerne gjør. Med det budskapet fikk han stående applaus på AUF sitt landsmøte i oktober.  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Eyir Skavholm har lært en lekse om hvor vanskelig det kan være for mange syke i Norge som de siste årene har opplevd mangel på livsnødvendige medisiner som insulin, antibiotika, eller medikamenter mot epilepsi som hans multihandikappede bror, Viljar må ha for å overleve. Faktisk har han opplevde mangel på hele tre ulike medisintyper.

Livstruende medisinmangel

– Da Viljar før jul i 2019 manglet medisiner mot epilepsi havnet han på sykehus i en uke. Der ble han lagt i koma og det var svært alvorlig. Da står det om liv. Jeg ble selvfølgelig veldig bekymret; Viljar er jo broren min, forteller Eyir stille.