22 prosent nedgang på overnattinger i Nord-Norge

Auguststatistikken viser en nedgang på 45.305 overnattinger fra august i fjor hos de nordnorske overnattingsstedene.

blør: Det er spesielt bedrifter innen overnatting og servering, som Hamn i Senja, som blør i Midt-Troms. Det viser statitikken fra Nav. I fem av de syv kommunene i Midt-Troms ligger denne bransjen på topp når det gjelder permitteringer. Totalt er 1. 226 personer i regionen permittert på grunn av koronaviruset. Foreløpig.  Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

251.131 overnattinger på de nordnorske overnattingsbedriftene i august 2020, er en nedgang på 45.305 overnattinger fra august 2019. Dette innebærer en nedgang på 22 prosent, mens Norge totalt hadde en nedgang på 29 prosent.

Det viser tall fra NHO.

Størsteparten av nedgangen skyldes utenlandstrafikken, hvor det i Nord-Norge har gått ned med 58 prosent i august måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har hatt nedgang i utenlandstrafikken på 70 prosent.

Som forventet

NHO mener nedgangen er som forventet.

– Tallene bekrefter at det blir en tung høst og vinter for reiselivsnæringen. Dette viser omfanget av krisen og jeg frykter at reiselivet vil slite i lang tid framover, også til neste år. Det er vårt håp at den nye krisepakken som er under utarbeidelse, samt økt reisevirksomhet Innen næringslivet og offentlig sektor kan bidra til å holde hjulene i gang fram til koronakrisen er over. Dette er viktig for at folk kan komme seg tilbake på jobb og skape verdier, sier NHOs regiondirektør Målfrid Baik til Reiseliv i Nord som eies av NHO.

Hotellene i Nord-Norge har hatt en nedgang i totaltrafikken på 28 prosent, mens Norge som helhet har en nedgang på 41 prosent. Utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge har gått ned med 72 prosent, mens Norge som helhet har en nedgang på 81 prosent. Det har vært en nedgang i antall norske overnattinger på hotellene i nord på 4 prosent, mens Norge totalt har en nedgang på 18 prosent, viser tallene.

Hytter og campingplasser

Campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge har en nedgang på 12 prosent sammenlignet med august 2019, mens Norge som helhet har en nedgang på 10 prosent. Utenlandstrafikken på campingplassene og hyttegrendene i Nord-Norge har gått ned med 47 prosent, mens den norske trafikken har økt med 40 prosent.

Det har i årets første 8 måneder vært 2 275 743 overnattinger i landsdelen, hvilket er 765 926 færre enn fjorårets antall. Dette er en nedgang på 25 prosent, mens Norge som helhet har en nedgang på 30 prosent.