Kunder fortviler over nedleggelse av minibanker i Midt-Troms:

– Mange er veldig frustrerte

Sparebanken Nord-Norge fjerner flere minibanker grunnet færre bruker kontanter når de handler. Kunder i Gryllefjord nå må reise opp til flere mil for å betale for seg.

BESTÅR: Minibankene på Finnsnes (bildet) og på Storsteinnes opprettholdes. Øvrige legges ned.   Foto: Carina Hansen

nyheter

Åtte minibanker legges ned i Midt-Troms, i Gryllefjord vil de være uten mulighet for å ta ut kontanter i butikk. Dette skaper utfordringer og bekymring, spesielt hos den eldre garde som ikke er digitale.

– Det er mange som kommer til oss og som er veldig frustrerte. Først forsvinner banktjenestene via posten, og nå minibanken. Det betyr at ingen kan sette inn, betale eller ta ut penger her i Gryllefjord. Det er ganske mange folk som ikke er digital, sier Reidun Flakstad, innehaver av Matkroken Gryllefjord, som ligger rett ved minibanken.