Folkemøte om vindkraft

Planene om en gigantisk vindmøllepark i Salangen og Lavangen på Tønsheia har skapt mange reaksjoner og mostanden er sterk. Førstkommende onsdag arrangeres det folkemøte om saken.

FOLKEMØTE: Lill-Eva Jenssen er blant de som nå har tatt initiativ til et folkemøte om planene om vindkraftutbygging på Tønsheia.   Foto: Morten Dokka

nyheter

Det er Hilde Bakkemo, Henrich Henrichsen og Lill-Eva Jenssen som har engasjert seg mye i saken og som nå har tatt initiativ til et folkemøte om Nordkrafts planer om en vindkraftutbygging på Tønsheia, et fjellområde i Salangen og Lavangen.

Det planlegges en vindpark på 100–200 MW, det dreier seg om 20–40 vindmøller med en høyde på 80–120 meter. Parken vil legge beslag på omkring 18 kvadratkilometer der Statskog eier omkring halvparten. Folkebladet har tidligere skrevet at vindmølleparken ble først kjent for befolkningen via Facebook fordi grunneiere var kontaktet av Nordkraft. Verken kommune eller Nordkraft hadde da informert befolkningen om planene.