Dyrere å bygge etter sammenslåing

Etter kommunesasmmenslåingen har det blitt dyrere enn før å søke om byggetillatelse, viser en oversikt gjort av Forbrukerrådet. I Senja kommune er på topp 10 listen over kommunene med størst endring.

DYRT: Tar kommunene for høye gebyrer, spør fagdirektør Anne Kristin Vie.   Foto: John Trygve Tollefsen

nyheter

Anne Kristin Vie er fagdirektør i Forbrukerrådet, og viser til at regjeringen har lovet lave gebyr på å søke om byggetillatelse. Ny kommunelov, og å slå sammen kommuner skulle gjøre susen. Det skjedde ikke.

– Vår rapport viser dessverre at det tvert imot er blitt dyrere i over halvparten av de nye kommunene. For eksempel er nye Drammen kommune landets dyreste med et byggesaksgebyr på over 40 000 kroner. For opprinnelige drammenserne blir det faktisk en prisøkning på over ti tusen kroner, sier hun.