Mann bekreftet omkommet - første dødsulykke på el-sparkesykkel i Norge

UNN bekrefter fredag morgen at mannen i 40-årene som var involvert i ei elsparkesykkel-ulykke natt til tirsdag har omkommet.

ULYKKE Her fant ulykken sted.  Foto: Carina Hansen

nyheter

Det er pressevakt ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), Solveig Jacobsen, som opplyser til Folkebladet fredag morgen at mannen som var involvert i ei elsparkesykkel-ulykke natt til tirsdag døde på UNN tidlig fredag morgen.

-Pårørende er varslet, opplyser Jacobsen.

Mannen i 40-årene ble kritisk skadd natt til tirsdag i ei ulykke på en gang- og sykkelvei i Finnfjordbotn. Etter det Folkebladet kjenner til er det trolig den første elsparkesykkel-ulykken i Norge med dødelig utfall. Mannen ble funnet bevisstløs like etter klokken 02.00 om natta av forbipasserende på gang- og sykkelveien.


Alvorlig skadd etter ulykke med sparkesykkel

En mann er sendt til UNN i Tromsø med alvorlige skader etter ei sparkesykkel-ulykke natt til tirsdag.


Etterforskingsleder ved Finnsnes lensmannskontor, Bjørn Pedersen sier til Folkebladet fredag morgen at politiet fortsatt etterforsker ulykka.

- Mannen ble funnet ved siden av elsparkesykkelen, og hovedhypotesen vår er at dette er en singelulykke hvor han har tippet og på den måten slått seg kraftig. Vi har så langt ikke grunnlag for å tro at noe annet har skjedd, sier Pedersen.

Politiet etterlyste tirsdag vitner til hendelsen, men så langt har ingen meldt seg.

- Ulykken skjedde om natta så vi er klar over at det er en stor mulighet for at det ikke har vært vitner til ulykka. Men skulle noen har gjort observasjoner så er vi veldig interessert i å snakke med dem, sier Pedersen.