Reagerer sterkt på manglende bosetting

– Rett og slett uforsvarlig

Flere politikere krever at kommunene får mer penger til å bosette familier med spesielle behov.

HAR VENTET LENGE: Majeed Hasan Abdullah og Khalida Abdulqader har ventet lenge på en felles bosettingskommune. Til nå har alle sagt nei. Innfelt: – Det er hjerteskjærende å høre om flyktninger som går med lua i hånda fra kommune til kommune, sier Karin Andersen (Sv). Foto: Morten Dokka og Vidar Ruud / NTB scanpix (lille bildet) 

nyheter

I midten av juni sa Senja kommunestyre nei til å bosette Majeed Hasan Abdullah, Khalida Abdulqader og de tre multifunksjonshemmede barna deres, noe som førte dem videre inn i en tung og trist situasjon med mye usikkerhet.

Utfordringen for kommunen er at den økonomiske støtteordningen med å ta imot flyktninger med særskilte behov bare varer i fem år.