Bredt, nordnorsk prestisjeutvalg i Ap går inn for Nord-Norgebanen – slik reagerer Støre

Nord-Norgebanen må realiseres. Slik konkluderer Arbeiderpartiets nordområdeutvalg, som tirsdag la fram sin rapport. Partileder Jonas Gahr Støre forteller at han har sans for forslaget.

JERNBANE TIL NORD: Martin Henriksen har ledet Aps nasjonale nordområdeutvalg. Utvalget har konkludert med at de mener Nord-Norgebanen må bygges. Partileder Jonas Gahr Støre sier at han også ønsker jernbaneutbygging i nord.   Foto: Ronald Johansen, iTromsø

nyheter

Da Arbeiderpartiet gikk på en smell i Nord-Norge under valgkampen i fjor høst, lovet Jonas Gahr Støre ny politikk for landsdelen. En av de første tingene han gjorde var å sette ned et Nordområdeutvalg, som skulle stake ut ny kurs for Aps politikk i Nordområdene og landsdelen.


Stortinget sier nei til Nord-Norgebanen.

Forslaget om å realisere Nord-Norgebanen fikk ikke flertall på Stortinget. Ap kunne sikret flertall, men stemte mot


Utvalget har blitt ledet av stortingsrepresentant Martin Henriksen, sammen med en rekke andre nordnorske Ap-politikere, deriblant skikkelser som Hill Marta Solberg og Kirkenes-ordfører Rune Rafaelsen.