Stille og rolig i bjørneland

Laila Myrhaug som har mistet 136 sauer til rovdyr og mest bjørn i Bardu er spent på hva som skjer når hun buskapen kommer ned til gården til høsten.

TILSYN: Laila M. Myrhaug er på tilsyn etter sauene i Lappskardtinden ovenfor Bardujord og melder at foreløpig er det stille og rolig i bjørneland. – Jeg er spent på høsten når vi skal telle opp hva som kommer til gårds, sier hun.   Foto: Privat

nyheter

– Foreløpig ser det stille og rolig ut i fjellet, sier hun under tilsyn på telefon fra Lappskardtinden.

Etter en heftig vår der bjørnen slo til mot sauene til Laila M. Myrhaug i Bardu og hun mistet ni sau og en nabo en til en binne med unger, har det på sensommeren vært rolig i bjørneland. Bøndene satte inn tiltak der de gikk uropatruljer i marka for å skremme vekk rovdyrene med blant annet å lage bål. Hun antar at bjørnen står bak store tap i området tidligere der hun så langt har dokumenter tap av 136 sau de tre siste årene.