– Det føres ikke rett strategi mot ILA

Det sier daglig leder i Salaks AS, Odd Bekkeli som er hardt rammet av ILA og nå knapt har fisk i mærene sine. Også tilsynet er svært bekymret over det høye antallet med ILA i nord. Det er innført sonetiltak i fra Gisundet, Solbergfjorden og Astafjorområdet med nedstenging og overvåkning for å få bukt med ILA- utbruddene.

RAMMET HARDT: Oppdrettere i nord er i år hardt rammet av rekordmange utbrudd av ILA i nord. Salaks har ikke fisk igjen i mærene i Salangen, Lavangen og Dyrøy og går på enorme tap. – Det føres feil strategi, sier Odd Bekkeli i Salaks AS. Foto: Ulf Antonsen 

nyheter

Antallet ILA-utbrudd på oppdrettslaks nærmer seg 20 i nord. Noe som er en firedobling mot fjoråret. I Astafjordbassenget er det i skrivende stund mistanker om flere utbrudd av infeksiøs lakseanemi som er en alvorlig smittsom virussykdom som kun rammer laksefisk og ikke mennesker. De siste tilfellene i Astafjorden er så ferske at Mattilsynet ikke går ut med hvor før de som er rammet har fått uttalt seg.

For strenge

– Mattilsynet er altfor strenge. Når tilfeller med ILA dukker opp fører de en strategi som ikke fungerer, sier daglig leder i Salaks AS, Odd Bekkeli.