– Jeg jobber med at sykdommen ikke skal ta fra meg livsgleden

Tidligere KrF-politiker Olaug Goa Berntsen fikk diagnosen Parkinsons sykdom for snart to år siden. Siden da har hun oppdaget at det finnes svært mye kompetanse på sykdommen i området. Kompetanse hun slett ikke visste fantes, og som har utgjort en stor forskjell i hennes måte takle sykdommen på.

PARKINSONS SYKDOM: Olaug Goa Berntsen ble for et par år siden kronisk syk med Parkinsons sykdom. Hun har opplevd at det finnes et fantastisk tilbud i nærområdet med mennesker som kan mye om sykdommen, og som hjelper henne med å leve et så godt og normalt liv som mulig. 

nyheter

Folkebladet er invitert hjem i stua til Olaug, og vi sitter ved et lite bord under to store vindu som så fint rammer inn fjorden. Hun byr på både kullsyrevann og te denne ettermiddagen, når hun vil fortelle om et sårt tema som samtidig engasjerer henne veldig.

– Jeg hørte om en mann med samme diagnose som meg som nettopp flyttet sørover og snakket ned oppfølgingen han hadde fått her. Da våket noe i meg. Er det jeg som har vært heldig og funnet fram til alt, tenkte hun.