Eiendomsmeglere utsetter sommerferien på grunn av rekordhøyt boligsalg i juli: – Vi ser at det koker i boligmarkedet

Korona og Norgesferie gir «ekspesjonelt høyt» boligsalg i sommer. Megler Cecilie Storslett har aldri opplevd maken til juli-salg og har utsatt ferien til høsten.

VISNINGS-MARATON:Vi er på dagstur på visning, sier Marius Bekken (24), som har kjørt 300 kilometer fra Loppa til Tromsø. Mange drar på visningsmaraton i ferien, sier eiendomsmegler Cecilie Storslett i Eiendomsmegler1 i Tromsø. FOTO: RONALD JOHANSEN 

UTSETTER FERIEN: Eiendomsmegler Cecilie Marie Storslett utsetter ferien for å selge alle boligene som kommer for salg.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Vi er på dagstur på visning. Jeg har ferie og har kjørt ned fra Loppa i dag. Vi har vært på en visning allerede og skal på en til etterpå, sier Marius Bekken (24), som har kjørt 300 kilometer.

Han er på visning på en 30 kvadratmeter stor leilighet midt i Tromsø sentrum. Det er en klassisk sentrumsleilighet med kjøkkenkrok, et solid stereoanlegg i stua og sovealkove med gitar på veggen.

– Ja, det er mange som drar på visningsmaraton i ferien, sier eiendomsmegler Cecilie Storslett i EiendomsMegler1.

Hun har allerede fått inn bud på 2,1 millioner kroner på leiligheten, og gjør snart ferdig sitt fjerde salg på like mange dager denne uka.

– Denne har allerede fått bud på prisantydning og blir nok solgt snart. Denne uka har jeg solgt fire leiligheter. Det er kjempemye å gjøre, sier Storslett, som har utsatt ferien for å ta unna alle boligene som legges ut for salg og visning i juli.

– Vi har mye trøkk på visning. Jeg skulle hatt ferie i juli, men har valgt å utsette ferien til slutten av året for å ta unna trøkket. Det ligger an til en rekordsommer i boligsalg, legger hun til.

Bruker ferien til boligkjøp

Storslett startet å jobbe som megler for over seks år siden. Vanligvis går boligsalget ned i juli når folk drar på sommerferie. Koronakrisen med stengte grenser og Norgesferie gjør at mange bruker ferie og sommer til å følge med på eiendomsmarkedet, ifølge Storslett.

– Det er mange som reiser til Tromsø i ferien og går på masse visninger. Jeg har ikke opplevd maken til boligsalg i juli måned før. Fra 1. juli eksploderte det, sier hun.

– Vi ser at det koker i eiendomsmarkedet. Holder vi oppe dette trykket blir det rekordhøyt juli-salg. Vi får se om tallene holder, legger hun til.


Eiendomsmegler 1 i Nord-Norge har hittil i juli solgt 133 boliger, som er høyt for sesongen. Også andre meglere melder om godt julisalg.

– Begynnelsen av juli har vært eksepsjonelt bra, sa daglig leder Espen Richardsen i Hjem Eiendomsmegling i Tromsø til iTromsø tidligere i uka, og fikk støtte fra megler Tom Espen Stormo i Sne Eiendomsmegling.

– Mange er ikke på ferie i sommer, eller de er på Norgesferie og drar ikke langt av gårde. Det blir mer trykk på boligmarkedet. I tillegg har du lav styringsrente som stimulerer markedet, sier Storslett.

Mange folk på visning

Flere meglere forteller at det både er studenter, par og eldre på visningene. Storslett har hatt visninger hver dag denne uka, og med adgangsbegrensninger på visningene blir det lange dager og ettermiddager.

– Det er en fin miks av kjøpere. Det er mange førstegangskjøpere, studenter og yngre par. Men det er også eldre som ønsker å kjøpe leiligheter, sier Storslett.

Hun viser Bekken rundt i leiligheten, og forteller at «dette er en perfekt leilighet for en førstegangskjøper». Bekken jobber i barnehage og bor sammen med en kompis i en leid leilighet. Nå må de flytte ut og da har han lyst å kjøpe sin egen.

– Jeg må finne noe nytt, rett og slett. Jeg kikker litt overalt etter leilighet. Det må være sentrumsnært i relativt grei prisklasse, sier Bekken.

– Skal du legge inn bud? Det er allerede kommet inn et bud på 2,1 millioner.

– Jeg må snakke med banken først, sier Bekken.

Første halvår ble det solgt nøyaktig like mange boliger i Tromsø som første halvår i fjor. Prisøkningen siste 12 måneder var på 3,2 prosent.