Helsepersonell: – Den fineste gaven man kan gi barna er gleden av natur og friluftsliv

Belgiske Jouchem Cuypers og Kim Broux jobber begge som helsepersonell i Midt-Troms. Deres familie har tilbragt store deler av livet i naturen, og ønsker å inspirere andre til å gjøre det samme.

GRØNN RESEPT: Jouchem Cuypers (t.v.) og Kim Broux jobber begge som helsepersonell, og mener at å være mer ute i naturen er forebyggende medisin. Alle foto: Trygve Grønning 

nyheter

– Vi som helsepersonell ser at naturen gir ganske mange flotte ting til oss mennesker. Vi som familie nyter friluftslivet veldig godt, og ønske å benytte muligheten til å spre det til flere barn, sier fastlege i Dyrøy og Sørreisa, Jouchem Cuypers.

Det belgiske paret flyttet til Dyrøy for snaue to år siden, og har brukt mye av tiden på å arrangere ulike aktivitetspakker for barn. De har arrangert friluftskole, hundekjøring, samisk dag med reinsdyrsfôring, rovdyrskole og på lørdag hadde de gårsdag med hesteridning på Mellem Gård. Prosjektet er i samarbeid med Friluftsrådet, og er sponset av SpareBank1 Nord-Norge.