Lettet over endringer i bioteknologiloven

Denne uken vedtok Stortinget historiske endringer i bioteknologiloven.

LETTET: Katrine Boel Gregussen (på bildet) var lettet over at Stortinget stemte for endringene i bioteknologiloven, og mener det var et skritt fremover.   Foto: Privat

nyheter

Tirsdag ettermiddag vedtok et flertall på Stortinget fire endringer i bioteknologiloven. Vedtakene slo fast at det nå er tillatt med eggdonasjon, assistert befruktning for enslige, tidlig ultralyd og blodprøven NIPT, som kan avsløre skader og sykdommer på fostre tidlig i svangerskapet.

Dette er de første endringene i bioteknologiloven i Norges siden 2004. Katrine Boel Gregussen (SV) vikarier for tiden på Stortinget for Torgeir Knag Fylkesnes (SV), og var til stede under debatten og avstemmingen. Hun var svært lettet da opposisjonspartiene fikk flertall, spesielt på vedtaket om retten til assistert befruktning.