Jordskred få meter fra E6: – Noen må gjøre noe

Folk fra Målselv kommune og Statens Vegvesen undersøkte mandag stedet der det gikk et stort jordskred ved bredden av Målselva, mellom Krogseng og Buktamoen i forrige uke, er en fare for E6 som går bare åtte-ti meter fra skredet.

SKRED: Dette området ved bredden av Målselv raste ut i elva i forrige uke. Målselv kommune og Statens Vegvesen mener det ikke utgjøre noen fare for E6 som går bare åtte-ti meter fra skredet. Skredet gikk omtrent midt mellom Krogseng og Buktamoen.   Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

Onsdag i forrige uka oppdaget forbipasserende at et stort jordskred hadde gått der Målselva er nærmest E6 mellom Krogseng og Buktamoen. Skredet som gikk ut i elva er bare åtte-ti meter unna E6. Statens vegvesen sier at det mandag var en geotekniker på stedet for å gjøre sine undersøkelser og vurderinger, ikke minst om skredet kunne føre til ytterligere skred som kan være en fare for E6 og bilister.

– Det eneste jeg vet per nå er at vi har en geotekniker som skal være på plass på mandag for å gjøre vurderinger av skredet. Per nå er dette ikke en hastesak for oss, men vi må foreta en vurdering når geoteknikeren er ferdig med sine undersøkelser, blant annet for å se om det er noen umiddelbar fare eller ikke, sier seksjonssjef drift i Statens Vegvesen Troms og Finnmark, Knut Øvervoll.