Oppstart på Andfjord-ferga utsettes

Fergesambandet mellom Andenes og Gryllefjord skulle egentlig starte opp sommerfergetilbudet 15. mai. På grunn av den pågående situasjonen med koronaviruset utsettes nå oppstart til 19. juni.

ANDFJORDFERGA: På grunn av den pågående situasjonen med koronaviruset forventer Troms fylkestrafikk en betydelig lavere etterspørsel på sambandet. Derfor utsettes oppstarten til 19. juni.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Det opplyser Troms fylkestrafikk i en pressemelding.

Forventer lavere etterspørsel

– Majoriteten av passasjerene på sambandet er knyttet til utenlandske sommerturister. På grunn av den pågående situasjonen med koronaviruset forventes det en betydelig lavere etterspørsel på sambandet. Troms fylkestrafikk har derfor bestemt at oppstarten utsettes, heter det i pressemeldinga.

– Vi går en spesiell sommer i møte, og det er rimelig å regne at majoriteten av passasjerene på linje 180 er knyttet til utenlandske turister. Når turistene uteblir er det naturlig at vi også justerer tilbudet, forklarer daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones.

Utsetter oppstart

Troms fylkestrafikk har gjort vurderinger basert på hvilke behov som er i markedet og legger opp til senere oppstart da det vil være en større andel lokal trafikk knyttet til sommermånedene juni, juli og august.

– Selv om det er flest utenlandske passasjerer på linje 180 ønsker vi å gjennomføre sommerfergetilbudet for de lokale reisende mellom Troms og Nordland fra 19. juni til 30. august, avslutter Bones.