Ap utsatt for press i skutersaka:

– En selvfølge at de står på sitt

Leder i Troms og Finnmark Ap, Nils Foshaug mener det er en selvfølge at Ap sentralt står ved sitt standpunkt når saken om snøskuterkjøring til hytter kommer opp i Stortinget.

Flertall: I komiteen for energi - og klima på Stortinget er det flertall for å fjerne avstandskravet på 2,5 kilometer for å kjøre til hytter. Ap sentralt er nå utsatt for press fra sentrale personer i friluftsorganisasjoner.  Foto: Morten Dokka

nyheter

I dag er det et krav om minst 2,5 kilometer avstand mellom hytta og nærmeste brøyta vei for å kjøre bagasje og utstyr til hytter.

– Uforklarlig fra Ap

At Sp har fått flertall for å fjerne avstandskravet på 2,5 kilometer i energi- og klimakomiteen på Stortinget har ført til sterke reaksjoner fra organisasjoner som Norsk Friluftsliv, Norges Hytteforbund og Den Norske turistforeningen. Det er Ap de nå håper vil snu i denne saken. Og det foregår utvilsomt et press på sentrale Ap-politikere, noe som har ført til en usikkerhet hva som skjer videre.