Reiselivsgründer Ivar Fredriksen heime igjen til snø og vinter fra Gran Canaria

- Deilig å forlate portforbud og øde by

Fikk ikke gitt eldstesønnen Kurt-Roger bursdagsklem på 60-års dagen på flyplassen i Tromsø.

HEIME IGJEN: Sjøl om han forlate sol og varme til fordel for metervis med snø og karantene heime, så synes ikke Ivar Fredriksen det gjør noe. – Utrolig godt å være heime på norsk jord igjen, sier han.   Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Ivar Fredriksen (87) er heime igjen på Finnsnes etter et opphold i sønnenes leilighet i Arguinguin på Gran Canaria, der reiselivsgründeren pleier å tilbringe store deler av vinteren. Han skulle egentlig returnere først 2. april, men valgte å framskynde reisa til nå sist lørdag etter anmodning fra norske myndigheter. Han var også engstelig for at flyplassen på Gran Canaria kunne bli stengt på grunn av koronakrisa.

Etter en strabasiøs reise som varte 15 timer, bar det rett i karantene heime i huset i Westbyveien da han ankom i to-tida natt til søndag. Mandag måtte han ut og måkke bort snø for å få utsikt fra kontorvinduet. Men alt dette synes han ikke gjør noe.