Korona-smitte påvist i Senja kommune

Kommuneoverlege Aslak Hovda Lien bekrefter overfor Folkebladet at en person har testet positivt for korona-virus i Senja kommune, men forklarer at de fortsatt avventer en b-prøve som skal analyseres ved Folkehelseinstituttet.

SMITTE: Kommuneoverlege Aslak Hovda Lien bekrefter overfor Folkebladet at en person har testet positivt for korona-virus i Senja kommune, men forklarer at de fortsatt avventer en b-prøve som skal analyseres ved Folkehelseinstituttet.  Foto: Carina Hansen

nyheter

Hovda Lien forteller at personen som har testet positivt på korona-virus er satt i isolasjon og at det er tatt prøver av vedkommende. Den første prøven var positiv, men det skal altså analyseres en prøve ved Folkehelseinstituttet der svar er ventet i løpet av fredag.

– Vi regner det nok som sannsynlig at også den andre prøven vil være positiv, sier Hovda Lien og legger til at man forholder seg til at prøven ikke er er bekreftet, men at personen behandles som om den er smittet av viruset.


Soldat smittet av korona — ordfører vil ha øvelsestopp

Torsdag ettermiddag ble det bekreftet at en person har testet positivt for koronaviruset i Målselv. Ordføreren i Bardu ber Forsvaret stoppe storøvelsen.


Kommuneoverlegen forteller at den aktuelle personen har lette symptomer og understreker at vedkommende har fulgt alle råd og retningslinjer.

Personen det er snakk om skal nylig ha oppholdt seg i Italia.

Hovda Lien forteller at Senja kommune, sammen med Sørreisa og Dyrøy har forberedt seg etter beste evne og at man har hatt et bevisst fokus på at viruset ikke bare rammer helsesektoren, men hele kommunen som sådan.

– Det kan også være at ansatte kan bli syke og vi skal kunne ta vare på alle, sier kommuneoverlegen.

Tidligere onsdag ble det bekreftet at en soldat i Skjold leir i Øverbygd hadde testet positivt på korona-smitte. Det førte til at 1.300 ble satt i karantene for å hindre videre smitte.

Helsedirektoratet har sendt ut en videosnutt til Norges skoler for å svare på barn og unges spørsmål om koronavirus, men oppfordrer foreldre til å se den også.