Sivertsen ber om å få gå av

Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) sier saken er blitt en belastning for regjeringen og Høyre.

RYDDET OPP: Folkebladet møtte Geir-Inge Sivertsen på Finnsnes mandag. Han var da hjemme for å rydde opp i den mye omtalte etterlønnsavtalen.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

– Jeg har i dag bedt statsminister Erna Solberg om å få gå av som fiskeri- og sjømatminister, sier Geir Inge Sivertsen (Høyre) i en pressemelding sendt ut fra Nærings- og fiskeridepartementet fredag ettermiddag.

Folkebladet-TV: Erna om Sivertsens avgang

– Har tatt bort fokuset

– Sakene om styreverv og etterlønn har tatt vekk all fokus fra den jobben jeg som fiskeri- og sjømatminister ønsker å gjøre for å utvikle Norges viktigste næring, sier Geir Inge Sivertsen.

– Næringen fortjener en minister som kan ha fullt fokus på de oppgaver som må gjøres for å få dette til. Sakene har også blitt en belastning for regjeringen og for mitt parti Høyre,

– Jeg har fratrådt alle styreverv og beklaget søknaden om etterlønn. Etterlønnen jeg mottok er også i sin helhet betalt tilbake til Senja kommune. Jeg har ryddet opp, men opplever at disse sakene likevel tar all tid og all oppmerksomhet. Da blir det vanskelig å gjøre en god jobb som fiskeri- og sjømatminister, sier Sivertsen.

Han sier videre at det har veid aller tyngst når han har tatt sin beslutning og bedt statsministeren om å fratre.

Ta stafettpinnen

– Fiskeri- og sjømatnæringene har en fantastisk fremtid i Norge. Det er offensive, utadvendte næringer som har et stort potensial for å skape verdier og arbeidsplasser langs kysten i Norge. Næringene kommer til å bli avgjørende for at folk kan bo langs store deler av kysten vår. Jeg har hatt ambisjon om, og gledet meg til, å samarbeide med næringen for å legge til rette for en sterk og bærekraftig vekst i årene fremover. Nå blir det andre som skal ta stafettpinnen videre, sier Geir Inge Sivertsen.

Fiskeriminster Geir Inge Sivertsen ber om å få gå av. Statsminister Erna Solberg holdt pressekonferanse fredag kveld om avgangen.