Kjøring med skuter til hytter:

Uklart om Borch får skuterstøtte

Sandra Borch (Sp) legger press på spesielt Frp og Ap i saken om å fjerne 2,5 kilometergrensa for å kjøre snøskuter til hytta. Torsdag formiddag fremmet hun forslaget.

Endringer: Endringsforslaget fra Sandra Borch som ble fremmet torsdag kan i beste fall bli behandlet i Stortinget før påske. Men det gjenstår å se om Ap og Frp støtter forslaget.  Foto: Linda Juanette Lande

nyheter

Å kjøre snøskuter til hytta i Nord-Norge er en sak som opptar mange. Ikke minst etter at fylkesmannen strammet inn tolkningen av regelverket slik at hytteeiere som har kjørt til hytta i flere tiår nå har fått inndratt dispensasjonene. Dagens regelverk fører også til et stort byråkrati. Et eksempel er kommunene Bardu og Målselv som til sammen denne sesongen har fått inn 700–800 dispensasjonssøknader til behandling. I Målselv er fire saksbehandlere satt inn for få unna sakene.

Mangler klare svar

Dette betyr at saken kommer opp i energi- og miljøkomiteen og blir sannsynligvis lagt fram for votering i Stortinget i mars-april, kanskje før påske. For å få flertall er Borch avhengig av å få med Frp og Ap. Ingenting tyder på at regjeringspartiene er villig til å gå så langt. Men Borch har ikke så langt fått noen klare svar fra Ap og Frp om de støtter forslaget eller ikke. Og det har ikke Folkebladet heller. Stortingsrepresentant Cecilie Myrseth (Ap) svarte først ja til at de ville gå med Sp for å fjerne 2,5 kilometergrensa, og at det hadde Ap også gjort tidligere. Men hun endret uttalelsen senere til at hun ikke kunne si om de ville stemme for å fjerne grensa helt, at de aldri hadde stemt for det tidligere, og at det er en annen sak enn tidligere. Stortingspolitiker Per-Willy Amundsen (Frp) ble også bedt om kommentarer i saken i forhold til hva Frp ville gå for. Men da han tok kontakt med Folkebladet var han ikke klar over at departementet hadde lagt ut et forslag til forskriftsendringer på høring, og måtte derfor lese seg opp på saken før han ga kommentarer.