Kraftige prisfall gjør at fiskere på Senja tar grep:

Fiskerne tar bruket på land midt i beste skreisesongen

Midt i det som skal være den beste sesongen, drar fiskere på Senja bruket om bord etter kraftige prisfall den siste tiden.

MINDRE LIV PÅ FELTET: Akkurat nå skulle det ha vært fullpakket med båter på fiskefeltet Klakkan utafor Nord-Senja,men flere båter har dratt opp bruket og tatt pause i fisket på grunn av prisnedgangen.   Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Hans Henriksen, skipper på «Leif Helge» i Botnhamn, er en av dem som bekrefter dette til Folkebladet. De gjør dette på ubestemt tid for å se an situasjonen. Prisnedgangen ble for mye å ta innover seg på så kort tid. Prisen har nylig gått fra 40 til 33 kroner per kilo.

– Tidlig på året har vi fisket sei og torsk og oppnådd veldig gode priser. Nå har vi opplevd to kraftige prisnedganger på rad, fra 40 til 33 kroner. I kombiansjon med et vanvittig godt fiske gjør det at vi må ta grep umiddelbart. Man er faktisk nødt til å ha gjenstående kvoter for å ha noe å få kvotebonus av. Dermed kan det være en ide å sette av noe torskekvote til ferkfiskeordninga når den starter, sier han.