Brann i fiskebåt i Botnhamn

Torsdag kveld brøt det ut brann i fiskebåten Segla i Botnhamn.

BRANN OM BORD: Det var i fiskebåten MS «Segla» det oppstod brann andre juledag, mens båten lå til kai i Botnhamn.  Foto: Vidar Bjørkli (arkivfoto)

nyheter

I 21:15-tiden var politi på vei, mens brannvesenet allerede var på stedet.

– Det er varme inne i fabrikkanlegget på en båt på 36 meter som ligger til kai i Botnhamn. Det skal visstnok ikke være personer om bord i båten, sa operasjonsleder Morten Augensen i Troms Politidistrikt til Folkebladet.

Det var ifølge operasjonslederen også tilkalt brannmannskaper fra Finnsnes.

Brannen skal ha blitt oppdaget av forbipasserende som kontaktet brannvesenet.

Usikkert omfang

Fiskebåten er MS «Segla» som eies av Sigvald Berntsen. Han sier til Folkebladet i 21:30-tiden at han fikk beskjed om brannen rundt en halvtime-time tidligere.

TIL KAI: Her på kaia i Botnhamn brøt det ut brann i fiskebåten MS «Segla» torsdag kveld. Fartøyet som ligger mørklagt lengst til venstre er Segla.  Foto: Kjetil Renland

– Brannvesenet sier de har kontroll og driver etterslokking og nedkjøling for øyeblikket. Trolig har brannen startet på fabrikkdekket, sier Berntsen som selv var på vei til stedet da Folkebladet snakket med han.

Berntsen vil ikke spekulere i årsaken til brannen, og sier det er vanskelig å si noen på nåværende tidspunkt om hvilke følger brannen vil få.

Klokka 21:49 skriver politiet på Twitter at brannvesenet har meldt at brannen er slukket, og at det ikke var noen personer om bord. Politiet er fortsatt på vei til stedet.

Full varme i fabrikken

Folkebladet får opplyst at det var takket være rask utrykning fra brannvesenet i Botnhamn at brannen ble raskt slukket og ikke spredde seg. Det skal ligge to andre båter til kai i nærheten.

– Det har vært en liten brann i fabrikken i Segla. Brannen oppstod rundt noen kontakter og en slipemaskin, og det var full varme i fabrikken når røykdykkerne kom ned, sier Espen Johnsen, leder av Botnhamn brann- og redning.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen, slukket den og fikk luftet ut.

– Det kunne gått mye verre om vi ikke kom raskt til stedet. Det var i utgangspunktet en liten brann.

– Hva er skadeomfanget?

– Det er sotskader og brannskader, så det blir nok litt omfattende jobb for å få den i gang igjen, sier Johnsen.