Nyhetsdøgnet søndag 8. desember

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

nyheter

20.41, Gibostad: UP har søndag kveld avholdt laserkontroll på Gibostad. En mann i 20-årene fikk sitt førerkort beslaglagt etter å ha blitt målt til 97 km/t i 60 sonen på stedet, opplyser politiet.

17.02, Troms: Politiet i Troms opplyser at de i løpet av de siste døgnene har mottatt flere meldinger om elgpåkjørsler. Det har ikke oppstått alvorlige skader på personer som følge av disse sammenstøtene. Det er all grunn for de veifarende å være oppmerksomme på den faren elgen utgjør for tiden, er meldingen fra politiet.

15.26, Sørreisa: Politiet rykket ut etter melding om at et enslig kjøretøy hadde kjørt ut av vegen. Det skal ha vært tre personer i bilen og alle er ute og uskadd, opplyser politiet Nærmere stedsbeskrivelse skal være Bjørgaveien i Skøelvdalen.
Oppdatering: Politiet har vært på stedet og snakket med fører av bilen, en mann i 60 årene. Det er sporete og glatt veibane på stedet. Patruljen vil ta en vurdering på om de oppretter sak eller ikke, opplyser politiet.

12.46, Finnmark: En fiskebåt med seks personer om bord fikk søndag formiddag sin egen not i motoren og drev mot et skjær nord for Sørøya i Finnmark. Ettersom det ville ta minst en time før redningsskøyta og kystvaktskipet var fremme, måtte Sea King-helikopteret skyve båten i riktig retning ved hjelp av vinden fra rotoren. Redningsskøyta Odin kom etter hvert til stedet og fikk slept fiskebåten i sikkerhet. Les hele saken her.

09.26, Aust-Agder: En mann i 30-årene er alvorlig skadd etter at han kjørte av veien og bilen hans havnet på taket i Fevik i Grimstad kommune i Aust-Agder natt til søndag. Les mer her.

08.47, Sør-Norge: Uvær med kraftig snøfokk fører til flere stengte veier og fjelloverganger i Sør-Norge søndag. Det meldes også om flere trafikkulykker i morgentimene. Les mer.

06.23, India: Minst 43 personer er omkommet i en omfattende brann i Indias hovedstad New Delhi, opplyser politiet i byen.
Les mer om saken her.

03.00, Finnsnes: En mann i 50-årene bli anmeldt for å ha blandet seg inn i politiets arbeid, og deretter nektet å oppgi personalia til politiet.

02.54, Harstad: Mann i 20-årene anmeldes for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand.

01.41, Tromsø: En mann i slutten av tenårene anmeldes for urinering på offentlig sted. Vedkommende urinerte inne i den samme hotellresepsjonen som forrige mann, opplyser politiet.

01.14, Tromsø: En mann i 40-årene anmeldes for urinering på offentlig sted. Vedkommende urinerte opp etter veggen inne i resepsjonen på et hotell i Tromsø sentrum.