Hegeprosjektet for kreft

4,2 millioner kroner på syv år

Kunstneren Hege Paulsrud fra Bardufoss har rundet 4, 2 millioner i innsamlede kroner til Kreftforeningen i løpet av syv måneder fordelt på syv år. Årets aksjon ga 671. 834 kroner.

Millioner: Disse syv bildene har Hege Paulsrud solgt på syv oktobermåneder fordelt på syv år. Bildene har gitt hele 4, 2 millioner kroner, eller mer nøyaktig 4.230.791, kroner. Penger som går uavkortet til kreftforskning. Dermed er Målselv-kunstneren en av de største private bidragsyterne til Kreftforeningen.  Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

Ingen andre kjøkkenbordsprosjekter har dratt så mye penger til kreftforskning som Hege Paulsruds egen private bilde-for-kreft-aksjon. Det startet helt på impuls for syv år siden da Paulsrud lurte på om hun klarte å selge 100 bilder for 100 kroner — på en halv oktobermåned. Hun endte på 82.000 kroner og dermed var Hegeprosjektet etablert. Siden da har kunstneren fra Bardufoss, med årets aksjon, samlet inn hele 4,2 millioner kroner som går uavkortet til kreftforskning.

– Jeg må jo si at det er gøy. Akkurat nå er jeg helt tom. Det var mye jobb i oktober. Nesten 700.000 kroner på fire uker, det er jo helt vilt og vanvittig bra, sier Paulsrud, som hadde rekordåret i 2017 da hun samlet inn over 1,3 millioner kroner.