Nyhetsdøgnet onsdag 16. oktober

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

  Foto: Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

nyheter

Troms

11:51, Lenvik: Politiet har hatt fartskontroll på FV855 ved Fagervoll. Det ble utdelt syv forenklede forelegg, samt en kontrollseddel på grunn av feil på lys.

11:34, Harstad: Det foregår en stor øvelse i Harstad havn nå. Alle nødetater, 330 skvadronen, Sivilforsvaret, Redningsselskapet, Harstad kommune, Harstad havn, HRS Bodø, Luftambulanse og Boreal deltar på øvelsen.

11:03, Lavangen: Det blir uregelmessigheter/driftforstyrrelser på vannet for abonnementer på strekningen Idrettsveien og til Nesset i Lavangen i dag på grunn av etablering av ny vannledning i sentrumsområdet. Det skriver Lavangen kommune på sine hjemmesider. Dette betyr at det vil bli fritt for vann på strekningen deler av onsdagen. Ifølge Lavangen vannverk er det ikke mulig å si noe om hvor lenge utkoplingen vil vare.

10:09, Sørkjosen: Trafikkuhell i krysset E6/ Flyplassvegen. Politiet er på stedet. Kun materielle skader. Sak opprettes i forhold til brudd på vikeplikt, melder politiet.

07:41, Hundbergan: Politiet har fått melding om at en bil har kjørt av vegen på E6. Bilen så i følge melder ikke skadet ut. Politiet er på vei til stedet for å sjekke at alt er ok. Oppdatering 07:55: Ingen personskader. Kun mindre materielle skader. Bileier ordner selv med bilberging, melder politiet.

05:39, Ramfjorden: Det var et trafikkuhell på E-8, der en personbil kjørte av vegen. Det oppstod ingen personskade, men føreren, en mann i slutten av tyveårene, er mistenkt for promillekjøring. Politiet har opprettet sak på forholdet.

Nordland

10:25, Bodø: Nødetatene har samtrening i dag i området herredshuset. Utrykningskjøring samt bevæpnet politi vil være i området. Det skal være merket med øving i området, opplyser politiet.

10:11, Innhavet: Ca 11 km sør for Innhavet har en trailer fått skrens. Trekkvogn er veltet. Ingen personskade. E6 er helt sperret. Det er per nå usikkert om det er henger eller trekkvogn som er veltet. Henger er tom. Politiet opplyser at bergingsbil er varslet og på vei.

09:37, Narvik: UP har hatt promillekontroll. 17 førere kontrollert. Ingen reaksjoner.

09:27, Reipå: Politiet har hatt trafikkontroll med fokus på promille og dokumenter. 23 førere kontrollert. Ingen reaksjoner.

09:06, E10: Troms politidistrikt gjennomfører regodkjenning av personell på utrykningskjøring langs E10.

09:04, Korgen: Nødetatene fikk en melding om brann i bil. Brannen ble slukket og det var ingen personskade. Bilen stod parkert.

08:28, Sortland: Politiet har hatt trafikkontroll, fokus på dokumenter, promille og dekk. 63 kjøretøy kontrollert. Ingen reaksjoner. Politiet gir tommel opp.

07:17: Politiet i Nordland melder om en rolig natt i politidistriktet.

Norge

08:27: Kystvakten melder at det blir stopp i fangst av snøkrabbe. Fiskeridirektøren har besluttet å stoppe fangst av snøkrabbe med virkning fra og med 30. oktober. Dette innebærer at siste frist for å ta teiner opp av sjøen er tirsdag 29. oktober klokken 23.59.

05:30: Statsminister Erna Solberg (H) er dypt takknemlig for at kronprinsesse Mette-Marit trosser sykdom for å stå på for norsk litteratur. Les mer her.

02:59, Asker: Ingen skal ha fått alvorlige skader etter at seks-sju personer måtte komme seg ut av et leilighetsbygg i Asker natt til onsdag på grunn av en kjellerbrann. Les mer.

Verden:

05:15, USA: Tidligere visepresident Joe Biden mener Donald Trump er ute etter sønnen hans fordi presidenten vet at Biden kan «slå ham ned i støvlene». Les mer her.

04:17, Kina: Etter at Representantenes hus vedtok lovforslag som støtter demonstrantene i Hongkong, ber Kina USA «slutte å blande seg». Les hele saken her.

03:42, Japan: Redningsarbeidere fortsetter å søke etter savnede etter tyfonen i Japan. Antallet døde har nå steget til 74, ifølge lokale medier. Les mer her.

02:24, USA: Lederen for Representantenes hus Nancy Pelosi sier at de på nåværende tidspunkt ikke kommer til å holde en formell avstemning om riksrettsetterforskning. Les mer.

00:50, Tyrkia: President Recep Tayyip Erdogan sier han har sagt til USAs president Donald Trump at Tyrkia ikke kommer til å erklære våpenhvile nord i Syria. Les mer om saken her.