Nyhetsdøgnet tirsdag 17.september

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Junge, Heiko

nyheter

Nord-Norge

00:46, Tromsø: Politiet har stanset en mann i slutten av 20-årene med mistanke om bruk av narkotika. Det ble også funnet mindre mengder på vedkommende, melder politiet. Sak opprettes

Nordreisa, 00:07: En mann i begynnelsen av 30-årene ble stoppet etter å ha kjørt bil uten gyldig førerkort. Vedkommende ble også oppfattet som ruspåvirket. Sak opprettes, melder politiet på twitter.

Landet

03:41: 352 ansatte i Felleskjøpet Agri går ut i streik fra arbeidstidens begynnelse i dag, 17 september. Dette er resultatet av at partene i arbeidsgiverforeningen Spekter og arbeidstakerorganisasjonen Negotia ikke kom til enighet hos Riksmekleren, skriver Negotia i en pressemelding.

01:11, Halnetunga: Luftambulanse ble tilkalt etter at en utenlandsk trailer kjørte av veien på riksvei 7 i nærheten av Halnetunga i Hol like etter midnatt. På grunn av værforholdene måtte luftambulansen snu.

– Det virker ikke som om det er snakk om alvorlig personskade. Føreren har et kutt i bakhodet, er våken og snakker, forteller operasjonsleder Trond-Egil Groth til VG like etter kl. 01.30.

Utlandet

05:17, Afghanistan: En amerikansk soldat ble drept under et NATO-oppdrag i Afghanistan mandag, opplyser NATO ifølge nyhetsbyrået AP. Ifølge nyhetsbyrået var det den 17. amerikanske soldaten som er drept i landet så langt i år.

04:39: Over et halvt år etter at Den amerikanske luftfartsmyndigheten (FAA) satte Boeing 737 på bakken, er det fortsatt usikkert når flytypen igjen vil være i lufta. Det bekrefter den nye FAA-lederen Stephen Dickson i et intervju med CNBC, hvor han sier at sikkerheten kommer først.