Nyhetsdøgnet lørdag 14. september

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

nyheter

Troms

13.57, Tromsø: Politiet har i dag søkt i området langs Kvaløyveien etter melding om en mann bærende på kniv. Politiet har ikke lokalisert aktuell person, og ingen ytterligere meldinger er innkommet. Søket avsluttes.

13.51, Tromsø: Brannvesenet sendte ut mannskaper i båt etter melding om gjenstand  observert i sjøen mellom Håkøya og Kvaløya. Det viste seg å være kaipilarer på drift og ingen personer ble funnet i nød.

11.03, Tromsø: Politiet søkte i morgentimene uten resultat etter to personer som tilsynelatende stakk av fra promillekontroll, i det de parkerte bilen sin like før kontrollpunktet og sprang til skogs. Bilen er registrert på et utenlandsk firma og politiet gjør videre undersøkelser.

03.52, Tromsø: Beruset mann i 20 årene innbringes og settes i drukkenskapsarrest. Vedkommende hadde tidligere i natt fått et pålegg om å holde seg borte fra Stortorget frem til kl. 0800. Det klarte vedkommende ikke og blir anmeldt for forholdet, melder Troms politidistrikt.

03.50, Tromsø: Mann i 20-årene innbragt og satt i drukkenskapsarrest fra et av byens utesteder. Var involvert i tilløp til slagsmål før innbringelsen.

02.32, Tromsø: Jente i 20-årene bortvist fra sentrum frem til kl. 0800 grunnet beruselse.

02.09, Tromsø: Mann i 20-årene bortvist fra Stortorget frem til kl. 0800 grunnet beruselse og dårlig oppførsel.

02.03, Tromsø: Gutt i 20-årene bortvist fra Tromsø sentrum frem til kl. 0800 grunnet beruselse og dårlig oppførsel.

02.02, Sama, Harstad: Etter meldinger fra naboer har politiet vært på en adresse og roet ned en fest. Festarrangøren skulle ta dette til følge og lovet at det skulle bli stille for natten.

00.29, Movika, Tromsø: Mann i 30-årene fremstilles for blodprøvetaking etter mistanke om kjøring av bil i alkoholpåvirket tilstand. Et vitne til kjøringen handlet resolutt og tok nøklene fra mannen og holdt kontroll på vedkommende til patruljen var på stedet. Sak opprettes.

Norge

07.08, Bodø: Mann i 30-årene pågrepet for skadeverk ved ruteknusing. Mistenkes også for bruk av narkotika. Sak opprettes og siktede avhøres i løpet av dagen.

06.34, Utskarpen: På vei opp til Holmvannet er det gått et jordras over veien. Veien er pr nå stengt. Kommunen er kontaktet og entrepenør varsles, melder politiet i Nordland.

03.51, Hammerfest: Melding om bråk fra en gjester på et utested. Var opphørt når politiet kom tilstede. Den som hadde vært mest aktiv hadde forlatt, melder politiet i Finnmark.

03.40, Hammerfest: Restaurantkontroll ved utesteder i Hammerfest. Alt ok.

03.19, Fauske: Politiet har avsluttet en fest i privatbolig etter klager fra naboer.

03.09, Vardø: Restaurantkontroll av et utested, alt ok.

03.07, Kirkenes: En mann i 40-årene var full og bråkete på utested i byen. Bortvist fra stedet av vakta og politiet.

03.04, Mosjøen: En person bortvist fra et utested i sentrum etter at vedkommende hadde vært kranglete.

02.58, Narvik: Sentrum, en person bortvist fra et utested etter å ha vært i klammeri med en dørvakt.

01.35, Bodø: Politet avsluttet en fest i privathus etter flere klager fra naboer.

Verden

02.42, Canada: En betrodd medarbeider i etterretningsdelen av det canadiske ridende politiet – RCMP er pågrepet for å ha stjålet store mengder sensitivt materiale.