Slik ble det stemt i de ulike stemmekretsene

Her kan du se hvordan folk stemte i de ulike stemmekretsene i kommunene i Midt-Troms.

STEMMELOKALE: Her fra Lenvik rådhus i går.  Foto: Carina Hansen

nyheter

Senja kommune

I Senja kommune, hvor det er hele 25 valgkretser, varierte det mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet hvor oppslutningen var størst.

Arbeiderpartiet hadde imidlertid størst oppslutning i de største kretsene, som for eksempel Finnsnes og Silsand, med henholdsvis 29,3 prosent og 29 prosent. I disse kretsene havnet Senterpartiet på henholdsvis 17,2 prosent og 14,9.

Senterpartiet gjorde det imidlertid godt i noen kretser lengre ut i distriktene, som blant annet i Kårvik hvor de fikk hele 59 prosent av stemmene, og på Bjorelvnes hvor de hadde 55,7 prosent.

Ellers er det verdt å merke seg at Høyre sanket svært mange av stemmene på Husøy, med hele 54,2 prosent.

Sjekk selv for din kommune ved å bruke søkefeltet øverst

Målselv kommune

Senterpartiet og Bengt-Magne Luneng gjorde et brakvalg i Målselv og knuste alle med imponerende 47 prosent oppslutning, og Luneng kan snart legge ordførerkjedet rundt halsen.

Luneng og Senterpartiet oppnådde hele 50,2 prosent ved Karlstad stemmekrets, foran Arbeiderpartiet og Nils Foshaug som hadde 29,7 prosent. ved Moen stemmekrets endte Sp på 45,3, også her var Ap nest best med 27,8.

Ved Fagerlidal stemmekrets var det imidlertid langt jevnere. Der hadde Sp 38 prosent oppslutning, mens Ap endte på 36,1 prosent.

Ved Bakkehaug og Bjørkeng stemmekrets var Luneng og Sp suverene med henholdsvis 62,6 og 65,4 prosent oppslutning.

Bardu kommune

Senterpartiet gjorde et brakvalg også i Bardu og det blir fire nye år for ordfører Toralf Heimdal.

Partiet endte på hele 63 prosent totalt og var suverene i alle stemmekretser. Flest stemmer sanket de i Nedre Bardu stemmekrets og Øvre Bardu stemmekrets, med henholdsvis 85,3 og 84,2 prosent av stemmene.

Ap-seier i Lavangen

I Sørreisa er det bare oppgitt en stemmekrets foreløpig og det samme er tilfelle i Lavangen, Salangen og Dyrøy.

Jan-Eirik Nordahl og Arbeiderpartiet gjorde et kjempevalg i Sørreisa med hele 51,4 prosent av stemmene. Hans datter Linn-Charlotte Nordahl var og Senterpartiet var nest best med 19,5 prosent oppslutning.

Også i Salangen gjorde Sigrun Wiggen Prestbakmo et sterkt valg med 46,8 prosent oppslutning og hun får fire nye år som ordfører. I Dyrøy ble det også fire nye år for Marit Alvig Espenes og Arbeiderpartiet.

I Lavangen gikk også Arbeiderpartiet og 1.kandidat Hege Beate Myrseth Rollmoen foran Sp og Bernhard Halvorsen som har sittet som ordfører de siste fire årene. Ap hadde 43,7 prosent oppslutning, mens Sp hadde 33,7.