– Klart jeg er skuffet, å si noe annet ville bli for dumt

Line Miriam Haugan er ikke fornøyd med Senja Frps oppslutning på sju prosent.

Skuffet: Line Miriam Haugan, Senja Frps ordførerkandidat, er lite tilfreds med valgresultatet for Frp.  

Frps valgoppslutning (Senja/Lenvik)
  • 2019: 7 prosent (99,8 prosent talt opp)
  • 2015: 12 prosent
  • 2011: 19 prosent
  • 2007: 27,6 prosent
  • 2003: 26,8 prosent
nyheter

Når 99,8 prosent av stemmene fra kommunestyrevalget er talt opp, er Senja Frp sikret tre mandater.

– Klart jeg er skuffet, å si noe annet ville bli for dumt. Samtidig var det litt som forventet i og med at Frp har en nasjonal nedgang. Det er nok mange ting man kan peke på for å forklare nedgangen, og det er bare å registrere at det å sitte i regjering medfører slitasje — det ser vi gjelder for alle regjeringspartiene, sier Haugan.


Slik ble resultatet til slutt i Senja kommune

Senja Arbeiderparti og Arnold Nilsen endte som vinnere av valget i nye Senja kommune.

 

Ned fra store høyder

Nå er det Senja kommune som gjelder, og det er derfor vanskelig å sammenligne oppslutninga ved dette valget med tidligere valg. Sett på hvordan Frp har gjort det i Lenvik de siste valgene er det likevel nærliggende å konkludere med at partiet har falt betydelig.


 

– Det er noe annet nå enn det Lenvik Frp opplevde i 2007 med en oppslutning på 27,6 prosent?

– Det er ikke til å legge skjul på at det å sitte i opposisjon er en god posisjon for Frp. Det ser vi gjelder denne gang for Senjalista som har kunnet stille seg på utsida og kritisert alt — også det er en måte å nå velgerne på, poengterer Haugan.

Må evaluere

Frp-politikeren mener at Senjalista har «stjålet» stemmer fra både Frp, Høyre og Ap.

– Senjalista sitter godt i det, og så har vi Sp, som selv om de ikke er størst, er valgets vinner. Det er ikke tvil om at også Sp rir en nasjonal bølge, mener Haugan.

– Hva nå?

– Nå er det å sette seg ned og evaluere, noe jeg inderlig håper at gjøres både sentralt i partiet og på fylkesnivå. Nå er det å evaluere og finne feil ikke vanskelig å gjøre, men man må også finne en mulig vei. Heldigvis har vi mange kloke hoder som kan sette seg ned og se på dette, og vi har god tid på oss.