Hett på kaikanten

Både ministre, opposisjonspolitikere og ordførerkandidater fikk trent diskusjonsmuskelen på Husøya i helga.

KLIMADEBATT: Bjørnar Skjæran (2. nestleder i Ap), Arild Hermstad (Nasjonal talsperson i MDG) og Frank Bakke Jensen (forsvarsminister for Høyre) møttes til klimadebatt. Sjefreaktør Steinulf Henriksen i Folkebladet ledet debatten.  Foto: Maria Holm Simonsen

nyheter

Selv om det var småkjølig ute da Husøydagan gikk av stabelen i helga, ble det med hvert godt med temperatur da debattene gikk av stabelen på kaikanten — blant annet da forsvarsminister Frank Bakke Jensen (H) og partileder i Sp, Trygve Slagsvold Vedum møttes på podiet for å diskutere forsvar og beredskap.

– Det er helt utrolig å høre at Frank sier at de bygger opp i nord når vi vet at flyttinga av Bell-helikoptrene er begynt nå i august. Vi har hatt ni helikoptre på Bardufoss, og skal ned til tre fordi kapasiteten skal flyttes til Rygge — så langt som overhodet mulig unna russergrensa. Det er å bygge ned, tordnet Vedum.