Bygger splitter ny skole: – En gladsak for hele nykommunen

En ny skredsikker tomt i idylliske omgivelser er plukket ut til nyskolen.

NY SKOLE Ordfører Fred Ove Flakstad og teknisk sjef Bjørn Lauranseni Torsken kommune viser fram tomta mellom Sildevikvannet og fotballbanen hvor en ny 1.-10.-skole skal bygges. Nå er det igangsatt en reguleringsprosess, som ikke bare legger til rette for utbygging av skole, en liten idrettshall og basseng, men også boligtomter.  Foto: Carina Hansen

Jeg tror dette blir et fantastisk skoleområde.

Fred Ove Flakstad
nyheter

Det har lenge vært en plan om å gjøre noe med skolen i Gryllefjord. Dagens skole, som har rukket å bli mellom 60 og 70 år gammel, er nemlig lite funksjonell med blant annet dårlig ventilasjon og innemiljø, ugunstig plassering i skredterreng og lite tilpasset dagens skoledrift.

Krevende

– Det meste er så dårlig at det vil være svært krevende å sette det i stand gjennom renovering, påpeker ordfører Fred Ove Flakstad i Torsken kommune.