– Vi har blitt altfor vant til å få penger hos foreldrene våre

Til tross for at andelen unge med sommerjobb blir stadig mindre, er det langt i fra umulig å finne engasjerte ungdommer med sommerjobber i Midt-Troms. Nå håper de flere får øynene opp for fordelene med å ha sommerjobb.

Mye turister. Vegard Stangnes er ofte nødt til å fortelle på engelsk til de mange turistene som besøker Sázza.   Foto: Dina Bråthen

nyheter

De siste årene har det vært færre ungdommer med sommerjobb, ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå. Tallene viser en betydelig nedgang i andelen ungdom mellom 15 og 17 år som har inntekter gjennom sommer- eller deltidsjobber.

«Nedgangen i andelen unge med sommerjobb ser ut til å henge sammen med en mer generell nedgang i andelen sysselsatte i denne gruppen. De siste årene er det blitt litt mindre vanlig å ha jobb ved siden av studier og skole», skriver SSB.