Lang fergekø lenge før ferga skulle gå

– Jeg synes det er forferdelig at ferga som går mellom Botnhamn og Brensholmen er så liten.

KØ: Fredag ettermiddag ventet 21 biler i kø for å komme med Malangsferga. Lange køer o ditto begrenset kapasitet på ferga er et velkjent fenomen for forbindelsen. Dette bildet er tatt et annet år.  Foto: Hans Henriksen

nyheter

Fredag ettermiddag — én time og 20 minutter før neste fergeavgang — stod 21 biler og ventet i kø. Det forteller Simen Alfredsen fra Botnhamn, som selv stod som bil nummer 18 i køen. Han synes den stadig gjenvendende situasjonen med lange fergekøer, og der folk blir stående igjen på fergeleiene fordi det ikke er nok plass til dem, er ille.

– Det er forferdelig at ferga er så liten, sier han.

Det er Norled som har kontrakten på fergeforbindelsen mellom Botnhamn og Brensholmen. I år har selskapet ferga M/F «Kvernsund» med plass til 25 personbiler og 96 passasjerer i drift. Til neste år er det imidlertid lovet at den større ferga M/F «Utstein» skal settes inn på forbindelsen. Denne vil ha plass til 35 personbiler og 144 passasjerer.

– Det blir vel bra?

– Jeg hører dem sier det, men jeg bor i Botnhamn og har hørt på disse lovnadene i 19 år. At det blir en større ferge tror jeg ikke før jeg ser det, sier Alfredsen.