– Det gikk bare et øyeblikk, så begynte det å regne død fisk

På én uke har en giftig alge påført oppdrettsnæringen i Norges største oppdrettsfylker katastrofale tap. Søren Balteskard så nær all fisken i oppdrettsanlegget sitt bli utslettet på kort tid av den dødelige algen.

KATASTROFE: Ved Northern Light Salmons anlegg på Balteskard ved Grovfjord er lukten av fisk overveldende. Ikke så rart, for kaia er full av død fisk – i store kasser eller gedigne poser. Søren Balteskard er fortvilt.  Foto: Michael Ulriksen, E24

nyheter

– Det har vært folk på jobb 24 timer i døgnet siden det startet, sier Søren Balteskard, en av eierne av familiebedriften Northern Lights Salmon.

Ved selskapets anlegg på Balteskard ved Grovfjord er lukten av fisk overveldende. Ikke så rart, for kaia er full av død fisk – i store kasser eller gedigne poser.