Fremtiden for filetproduksjon i Gryllefjord er usikker

Filetlinja til Gryllefjord Seafood er demontert, og det er slettes ikke sikkert at den noen sinne monteres opp igjen.

Nedmontert linje. Hva som skal gjøres med produksjonslinja, som er demontert hos Gryllefjord Seafood, er usikkert ifølge Nergård-sjef Tommy Torvanger.   Foto: Vidar Bjørkli

Skuffende. Tommy Torvanger uttaler til FiskeribladetFiskaren at de i Nergård ble fryktelig skuffet over hvordan prisen på råstoff utviklet seg i vinter.   Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Det framkommer i en større reportasje i FiskeribladetFiskaren.

– Vi vet ikke hva vi skal gjøre. Akkurat nå har vi valgt å skru ned linja etter at sesongen er over, for å rengjøre den og gjøre tilpasninger, sier konsernsjef i Nergård, Tommy Torvanger, til avisa.

Han avviser at det er tatt en avgjørelse om å flytte linja til Senjahopen, men medgir samtidig at fremtiden for filetproduksjon i Gryllefjord er usikker. Torvanger uttaler sågar at det slettes ikke er gitt at Nergård skal produsere filet i det hele tatt.

– Med de prisene på råstoffet som vi har hatt i vinter er det verken lønnsomt i Gryllefjord eller Senjahopen.

For øvrig framkommer det i reportasjen at det i år har vært bare syv dager med filetproduksjon i Gryllefjord. Til FiskeribladetFiskaren forteller Torvanger at de hadde belaget seg på leveranser på rundt 230 tonn torsk fra Gryllefjord-båten "Kasperson", men at dette ikke ble noe av da denne båten aldri kom seg på havet grunnet totalhavari. Denne hendelsen, samt prisutviklinga, er ifølge konsernsjefen årsaken til at Nergård så seg nødt til å permittere sine ansatte.

– Vi trodde helt frem til februar at vi skulle klare å forsvare en filetproduksjon i Gryllefjord i år.


- Når de kan låse av i Harstad, kan de gjøre det her også

Som lyn fra klar himmel kom meldinga om at Nergård Havfiske flyttes fra Harstad til Tromsø. I Gryllefjord frykter man for å lide den samme skjebnen.