Nyhetsdøgnet lørdag 18. mai

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Junge, Heiko

nyheter

Troms

20:40 - Reisadalen: Trafikkulykke i Reisadalen, en Mc har kjørt av veien. Nødetatene på vei til stedet. 22:02: Fører av sykkelen uskadd,  kun materielle skader på Mc.

19:53 - Nord-Lenangen: Politiet har holdt promillekontroll. Ingen reaksjoner.

16:09 - Tromsø: UP har hatt trafikkontroll ved Solneset/Hamna. En person mistet førerkortet for å ha kjørt 56km/t i 30 sone.

14:39 - Harstad: Politiet har avholdt en trafikkontroll ved Sollia. Fokus på hastighet. 2 overtredelser. Høyeste hastighet var 83 km/t i 70 sone.

12:59 - Lyngen: Bil har kjørt i telefonstolpe ved avkjøringen til Lyngen Lodge. Det er ikke mistanke om ruspåvirket kjøring. Fører er sjekket av helse. Førerkortet er beslaglagt ut fra opplysninger gitt på stedet. Sak opprettes.

10:52 - Tromsø: Person i midten av 20 årene siktet for promillekjøring, politet har sikret seg de nødvendige prøver. Førerkortet er beslaglagt og sak opprettes.

04:28 - Harstad: Beruset mann i tyveårene innbragt, involvert i slossing, ikke etterkommet pålegg fra politiet.

03:49 - Tromsø: Sentrum: beruset mann i tyveårene innbragt, til sjenanse ved et utested, innsatt i arrest.

03:20 - Finnsnes: Beruset mann i tyveårene innbragt fra sentrum. Innsatt i arrest. Anmeldes for å ha slått en annen person i ansiktet.

03:03 - Heggelia: Bilfører, mann i tyveårene, mistenkt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand.

02:56 - Tromsø: Sentrum: mann i tyveårene innbragt, beruset og til sjenanse utenfor et utested, nektet å etterkomme politiets pålegg.

02:45 - Tromsø: Sentrum: beruset mann i tredveårene innbragt, utagerte mot betjening på serveringsted, forholdet vil bli anmeldt.

02:18 - Tromsø: Beruset mann 21 år innbragt av politiet fra Tromsø sentrum, ute av stand til å ta vare på seg selv.

Nordland

16:35 - Bodø: UP og Politiet i Bodø har gjennomført promillekontroll ved City Nord. Totalt ble 140 førere kontrollert. 1 målt til lavpromille, ellers ingen reaksjoner.

16:19 - Boholmen/Alstadhaug: Fritidshus i full fyr. Eier har kommet seg og det er ikke flere personer i nærheten. Ingen personskader. Brannvesenet på vei mot stedet.

14:23 - Laksforsåsen: UP har avholdt trafikkontroll. Utskrevet tre forenklede forelegg. Høyeste målte hastighet 104km/t i 80-sone.

14:13 - Brønnøy: Mann i 60 årene omkommet i forbindelse med trafikkulykke på FV 76 Håkkaunet. Den omkomne var i et følge med andre syklister på treningstur. Kriseteam i kommunen varslet og vil følge opp de involverte.

11:49 - Fauske: Trafikkontroll med fokus på rus og dokumentkontroll. 68 kontrollerte uten reaksjoner.

11:47 - Mo i Rana: 132 kontrollerte i promillekontroll på Yttern. Ingen med utslag.

11:46 - Sandnessjøen: UP har avholdt promillekontroll, 73 kontrollerte, ingen reaksjoner.

11:41 - Sortland: UP har avholdt promillekontroll på Steiro, 121 kontrollerte, ingen utslag.

07:15 - Oppsummering: Det har vært en relativt rolig natt til 18.mai i Nordland, men likevel noen forhold å melde om; Båt i området Finnkona tom for drivstoff, slept til land av ambulansebåten. Fører av bil i Bodø anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og kjøring i ruspåvirket tilstand. Samt to personer pågrepet i Bodø for besittelse av mindre mengder narkotika. Det melder politiet i Nordland på Twitter.

03:39 - Bodø: Tre menn bortvist fra sentrum grunnet ordensforstyrrelse.

03:23 - Mo i Rana: Mann som tidligere i natt fikk pålegg om å forlate sentrum, kom tilbake. Innbrakt politistasjonen. Anmeldes for forholdet.

02:29 - Mosjøen: Mann i begynnelsen av 20 årene fått pålegg om å holde seg unna sentrum i natt. Hadde slått etter flere personer. Ingen skade på noen.

01:27 - Mo i Rana: Mann i 20 årene bortvist fra sentrum. Dette pga aggressiv og ufin oppførsel.

Finnmark

17.25 - Krikenes: En gordon setter har stukket fra eieren sin i området rundt Varigas. Hunden har på seg en sort sele og ett blått bånd etter seg. Hunden lyder navnet Sonny. Ta kontakt med politiet på 02800 hvis du har sett hunden

16.52 - Porsanger: UP har hatt fartskontroll i 70 sonen. Det ble utstedet seks forenklede forelegg høyeste fart var da 90 km/t. Ble tatt 1 førekort beslag, en mann i 30 årene ble målt i 107 km/t i 70 sonen.

16.45 - Lebesby: En mann i 30 årene er tatt av politiet for mistanke om promillekjøring og kjøring uten gyldig førekort. Det er opprettet sak og vedkommende ble dimittert etter avhør.

02.46 - Alta: Politiet i Alta rykket ut på melding om slagsmål på yttersiden av utested i Alta sentrum. 3 menn i 20 årene vært involvert, forholdet anmeldes, en person bortvist fra sentrum.

02.41 - Hammerfest: Mann i 20 årene bortvist fra sentrum av Hammerfest pga beruselse og forstyrrende adferd.

Landet

16:30 - Oslo: Den russiske 19-åringen som er dømt for å ha hatt en hjemmelaget bombe på Grønland i 2017, ble lørdag sendt ut av Norge, ifølge TV 2. Les mer.

14:00 - Jotunheimen: En skiløper som onsdag falt 500 meter ned en skrent i fjellområdet Hurrungane i Jotunheimen, døde av skadene. Les mer om saken her.

06:13 - Horten: En 35 år gammel mann er sendt til sykehus med skader i en arm etter å ha blitt knivstukket i Horten sentrum natt til lørdag. En 27 år gammel mann er pågrepet. Les mer her.

02:27 - Oslo: En mann er sendt til sykehus etter et fall fra fjerde eller femte etasje i Oslo natt til lørdag. Mannen er alvorlig skadd. Les mer her.

Verden

13:19 - Østerrike: Østerrikes visestatsminister Heinz-Christian Strache går av som følge av en video der han tilbød en russer offentlige kontrakter i bytte mot politisk støtte. Les mer.

05:00 - Australia: Det er svært jevnt mellom statsminister Scott Morrisons topartikoalisjon og opposisjonspartiet Labor på valgdagen i Australia, men det ligger an til maktskifte. 16:54: Australias statsminister Scott Morrison vant en uventet seier ved valget i Australia etter at alle meningsmålinger spådde seier for opposisjonspartiet Labor.

01:53 - Colombia: Jesús Santrich, som var med på å framforhandle fredsavtalen mellom FARC og Colombia, ble fredag pågrepet umiddelbart etter at han ble løslatt fra fengsel. Les mer om saken her.