Må busses 24 kilometer over dårlig vintervei for svømmeundervisning:

Rektor: – Dette er ikke optimalt

Elevene ved både Trollvik og Kårvik skole i Lenvik må busses rundt 24 kilometer over dårlig vei for svømmeundervisning. Kommunen skal vurdere ordningen.

BUSS: Elevene fra Trollvik skole (bildet) og Kårvik skole må busses over Sollia for å ha svømmeundervisning i Rossfjord.   Foto: Stian Jakobsen

nyheter

Bassengkapasiteten på Finnsnes er for liten, og som et resultat av dette har Trollvik og Kårvik skole i Lenvik vært med i en prøveordning hvor elevene busses over Sollia til Rossfjord skole. En løsning som ikke er bra nok, ifølge rektor på Trollvik skole, Wenche Jakobsen.

– Dette er ikke en optimal løsning. Det er en lang busstur over Sollidalen, og når bassenget er åpent på vinterhalvåret når føret er dårligst, blir det en belastende tur både for barn og voksne fra skolen. Sollidalen er ikke øverst på prioriteringslista når det gjelder brøyting, det er en lang og kronglete busstur som tar tid og mange er uvel når de kommer ned og skal starte med svømmingen, sier Jakobsen.