Slik vil de hjelpe de unge inn på boligmarkedet

Etter suksess med samme konsept andre steder arrangerer nå Sparebank1 Nord-Norge foredragskveld for å hjelpe unge inn på boligmarkedet.

BOLIGDRØMMEN: Bankansatte og meglere på Finnsnes har gått sammen om å holde foredrag for unge boligkjøpere, samt voksne som kanskje skal hjelpe barna inn på boligmarkedet. Fra venstre: Lill Tove Torheim, avdelingsleder personalmarkedet Sparebank1 Nord-Norge, Marion Skaugvoll, rådgiver personalmarkedet Sparebank1 Nord-Norge, Siri Lund, banksjef Sparebank1 Nord-Norge, Silje Skog, eiendomsmeglerfullmektig/jurist Eiendomsmegler1 avd. Finnsnes. 

nyheter

– Det er totalt seks foredrag torsdag 9. mai. Så her vil man kunne få mange gode råd og tips, forteller banksjef Siri Lund i Sparebank1 Nord-Norge på Finnsnes.

– Målgruppen er unge voksne og foreldre. Dette gjør vi for å vise at vi kan være en støttespiller, og være med å bidra til at de kan få realisert boligdrømmen. Derfor kaller vi også arrangementet for «Boligdrømmen», og det arrangeres på alle 16 finanssentrene den samme dagen på samme tidspunkt. Arrangementet er gratis med påmelding, sier Lill Tove Torheim, avdelingsleder for personalmarkedet til Folkebladet.

Godt grunnlag

Arrangementet er et samarbeid mellom banken og datterselskapet Eiendomsmegler1 Nord-Norge avdeling Finnsnes.

– Vi skal blant annet snakke litt om hva du bør sjekke før du begynner å by på drømmeboligen din, forteller Silje Skog, eiendomsmeglerfullmektig/jurist i Eiendomsmegler1 avdeling Finnsnes.

– Da er det litt forskjellig informasjon som er viktig å få med seg når du skal ut på visning, sånn at du sikrer deg best mulig grunnlag når du skal legge inn et bud. Så skal vi også snakke litt om selve budprosessen og gi litt tips og råd om den og hva som faktisk skjer etter boligen har blitt din, sier Skog.

Tøye strikken

Av spørsmålene unge boligkjøpere stiller er det et spørsmål som oftest går igjen.

– I hovedsak kommer de inn og spør hvor mye de kan få låne. Så snakker man selvfølgelig videre rundt det. Vi må ta de gjennom hva det er som skal til. For det handler ikke bare om hvor mye du kan låne, men det er kanskje ikke alltid man bør tøye strikken kjempelangt i forhold til hvor stort lånet skal være og hvor mye rom du vil ha i økonomien til å leve, sier Marion Skaugvoll, rådgiver for personalmarkedet i Sparebanken1 Nord-Norge på Finnsnes.

Mens det i større byer kanskje er mer aktuelt med leiligheter for unge boligkjøpere, er situasjonen litt annerledes i Midt-Troms.

– Ofte her ser vi at de som er unge og kanskje ikke er så kjøpesterke gjerne må gå inn på boligmarkedet med en eldre enebolig. Men der har de også mulighet til å pusse litt opp og på en måte styrke egenkapitalen gjennom egeninnsats og komme seg inn på den måten. Og det er boliger i Midt-Troms-området i alle prisklasser, så for de som har en boligdrøm er det absolutt mulig, forteller Skog.