Den lange reisen fra Senja til Spania

Skreien fra Norge reiser over 4.200 kilometer før den havner på spanske middagsfat. Men før den havner på middagsbordet skal fisken innom mottaket i Irun.

FRAMME: Kenneth Holst Moe tar i mot traileren med skrei fra Senja i Irun i Spania. Irun ligger helt på grensa til Frankrike og fisken som kommer til Irun skal videre ut til markedene i Spania.  Foto: Stian jakobsen

nyheter

En endeløs kø av trailere skal levere varer denne morgenene i Irun, men vi er på utkikk etter en spesiell trailer. Nemlig den som kommer fra Senja med fisk fra Nergård AS. Det går ikke lang tid før vi har sporet opp bilen som ble lastet opp i Oslo etter at fisken gikk med en annen bil fra Senja til hovedstaden.


Dette er «gullet» som skal til kresne kunder i Spania

Det er ikke bare i Nord-Norge vi sikler når skreien kommer inn til kysten. I Spania er det mange som går og venter på at første trailer skal ankomme slik at de kan få kloa i den ferske skreien fra Senja.

 

Platform

Kenneth Holst Moe, Nergårds representant i Spania, forteller at det er veldig spesielt å finne igjen produktene fra Senja.