Ansatte fortviler over kommunal parkeringsavgift

Før helsefagarbeider Marita Hestdal starter arbeidsdagen sin ved distriktsmedisinsk senter må hun betale 65 kroner for å la bilen stå utenfor arbeidsplassen sin.

DYRT Helsefagarbeider Marita Hestdal er en av mange ansatte ved Finnsnes omsorgssenter og Distriktsmedisinsk senter som nå krever at Lenvik kommune setter parkeringsavgifta for ansatte kraftig ned. Svaret fra kommunen er at utgiftene vil reduseres ved å kjøpe årskort for parkering. 

Spørsmålet om satsene for parkeringsavgift er det opp til politikerne å ta stilling til

Rådmann Bjørn Fredriksen i lenvik
nyheter

Hestdal sier at slik dagens situasjon for henne og alle andre som jobber ved Finnsnes omsorgssenter og Distriktsmedisinsk senter er at de må ha tjent en drøy hundrelapp før de begynner å tjene penger «på ordentlig».

Mener 1.000 kroner året er greit

– Svaret fra kommunen er jo at man kan få ned utgiftene ved å kjøpe et årskort eller månedskort, men det er jo noe vi alle vet fra før. Ideelt sett burde de ansatte slippe å betale for å la bilen stå utenfor ens egen arbeidsplass, men det skjønner vi jo ikke kommer til å skje. Og selv ikke forslaget om å redusere den månedlige parkeringsavgiften ned til 500 eller 1000 kroner i året ser det ikke ut til at man vurderer i det hele tatt, sier Hestdal.