Gjør deg klar for ei våt og vindfull helg

Påskestemninga fra sist helg må man bare se langt etter denne helga, skal vi tro meteorologene.

VÅTT OG GLATT Slik så det ut på Senja i natt, vått og delvis glatt på veiene. Det ustabile været vil vare i noen dager til. 

nyheter

Det eneste man kan si om været de kommende dagene, og i helga, er at det vil være ustabilt.

Meteorologene gikk torsdag kveld ut og varslet at to stormer var på vei mot Norge. Først et kraftig lavtrykk på torsdag som vil merkes best mellom Bodø og Rørvik. Deretter er det ventet et lavtrykk som skal treffe på lørdag.

Sjekk alltid oppdatert lokalvarsel her

Hele landet

– Det er et svært lavtrykk, som vi ser kommer. For øyeblikket ligger lavtrykket langt vest i Atlanterhavet, men det bygger seg opp til et stormsenter mot lørdag, og ser ut til å være et mye større system enn det som passerer torsdag, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness.

– Dette stormsenteret vil nok berøre store deler av landet på lørdag, hvis det holder banen det ligger an til nå, sier han.

Akkurat hvor kraftig vind og hvor lavtrykket vil treffe, er foreløpig ikke helt sikkert, ifølge Yr.no.

Vått

Meteorologene er enig om én ting: Det kommer til å bli noen våte dager i Troms fremover, med unntak kanskje av natt til fredag. Da vil det komme inn en del kaldluft.

Men resten av fredagen, lørdagen og søndagen blir det regn, vindfullt og ikke mye til påskestemning og utevær.

På indre strøk kan det komme litt snø til uka, men ut mot kysten vil mildværet også være den gjeldende værtypen også hele neste uke, skal man feste lit til de ferskeste langtidsvarslene natt til torsdag,

Her er varselet for de neste tre dagene

Torsdag: Sørvest liten og periodevis stiv kuling utsatte steder. Om kvelden vestlig sterk kuling utsatte steder. Perioder med sluddbyger og snøbyger.

Fredag: Sørvestlig stiv kuling utsatte steder, ut på dagen minkende. Om kvelden sør og sørøst opptil stiv kuling utsatte steder. Enkelte snøbyger i vest først på dagen, ellers stort sett oppholdsvær og perioder med sol.

Lørdag: Dreining til sørvest liten kuling 12. Litt sludd eller regn. Sent om kvelden nordlig frisk bris. Enkelte snøbyger.