En person pågrepet etter innbruddsraid

En person er pågrepet etter innbrudd i flere bedrifter på Andselv natt til onsdag.

KNUSTE RUTER OG RAMPONERT DØR: Ved Biltech hadde tyvene gjort forsøk på å ta seg inn, uten hell, ved å knuse ei rute og bryte opp ei dør. – De materielle skadene er store, ifølge innehaveren.  Foto: Skjermdump fra Facebook

SKADEVERK: Det første de ansatte ved Eiksenteret måtte gjør onsdag morgen var å spikre ei plate for vinduet ved kassa, som var blitt knust.   Foto: Eiksenteret

nyheter

Pågripelsen skjedde etter åstedsundersøkelse og sikring av overvåkningsvideo fra en av bedriftene, melder politiet.

– Vedkommende har status som siktet i forbindelse med innbruddene, skriver politiet på twitter.

Ved flere bedrifter på Andslimoen var det synet av knuste ruter og ramponerte dører som møtte de ansatte da de kom på jobb onsdag morgen.

Seint tirsdag kveld og natt til onsdag har ubudne gjester vært på ferde både ved Eiksenteret, Andslimoen Bil og Biltech på Andslimoen. Det er gjort skadeverk for store beløp.

– Dette er kjempekjedelig, sier daglig leder Kjetil Melkild ved Eiksenteret.

Da han kom på jobb onsdag morgen lå glassbrottene strødd etter at tyvene hadde knust ei rute ved kassa for å ta seg inn.

– Jeg har ikke rukket å skaffe full oversikt, men foreløpig ser det ut som om det er stjålet litt kontanter. Ikke noe større beløp. Vi tømte kassa for mesteparten før vi forlot lokalene tirsdag, sier Melkild.

Skadeverket verst

Han beskriver skadeverket som det verste.

– Dette er andre gangen på en måned at vi opplever innbrudd. Hvis det er samme gjengen som sist, så er det penger de har vært ute etter. Ruta som ble knust forrige gang, var ennå ikke reparert, men de har altså klart å knuse ei ny rute. Det er helt utrolig, for å si det rett ut. Ødeleggelsene koster oss mye penger å utbedre, sier Melkild.

Han sier at mye tid også vil gå med til å pløye gjennom overvåkningsvideoene sammen med politiet.

– Foreløpig har jeg et godt håp om at vi skal finne ut hvem som står bak, sier han.

Knust to ruter

Ved Andslimoen Bil hadde tyvene tatt seg inn ved å knuse to små vinduer, for deretter å komme seg inn i kontorlokalene i andre etasje.

– Det ser ikke ut som om om det mangler noe, etter den beskjeden jeg har fått fra de som er på jobb på morgenen. Det som er av verdi, diagnoseverktøy og PC-er, ligger der det skal, sier daglig leder Morten Smevik.

– Det er veldig kjedelig når sånt som dette skjer. Vi har alarm på deler av bygget, men dette er en påminnelse om at vi blir nødt til å sikre bygget bedre. Jeg har hentet inn tilbud på utvidelse av alarmanlegget. Nå blir dette en prioritert sak, sier Smevik.

– Store materielle skader

Folkebladet.no har ikke lyktes å få tak i Lars Georg Storsletten ved Biltech, men på sin Facebook-side skriver Storsletten at tyvene har gjort forsøk, men ikke hatt hell med å komme seg inn i lokalene.

–Men dessverre er det store materielle skader, skriver Lars Georg Storsletten.

Han skriver at innbruddsforsøket har skjedd mellom klokka 23.30 og 00.15, og ber om å få tips hvis noen har sett noe.