Ramona Lind skal vitne mot sjåføren: – Jeg synes synd på ham

For få dager siden fikk hun beskjed om at sønnen Charlie Dan Lind (22) aldri vil våkne igjen. Nå gruer Ramona Lind seg til å gjenoppleve det hele når rettssaken mot sjåføren starter.

SKAL VITNE: Da iTromsø møtte Ramona Lind ved Nord-Troms tingrett sa hun at hun gruer seg til rettssaken og treffe sjåføren som krasjet med på sønnen hennes.   Foto: Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Tirsdag starter rettssaken mot den 56 år gamle trailersjåføren fra Litauen som krasjet med Charlie Dan Lind (22) på E8 ved 7. januar. Sjåføren kjørte en semitrailer i retning Nordkjosbotn, men rundt to kilometer før Vollan fikk han sleng på hengeren og traff Charlie som kom kjørende i motgående felt. 22-åringen som var på vei fra juleferie på Sortland og hjem til studiebyen Tromsø ble livstruende skadet. Han har siden ulykken ligget i koma.


Krasjet med trailer og kjemper for livet: – Enhver forelders mareritt

Charlie Dan Lind var på vei til Tromsø og jusstudiene etter endt juleferie, da en trailer fikk sleng og traff 22-åringens bil. Nå ligger han hardt skadd i koma, og foreldrene vet ikke hvor store hjerneskader sønnen har fått.

– Jeg klarer ikke å mobilisere sinne mot sjåføren. Jeg synes synd på ham og hans familie, og den situasjonen han har havnet i. Han kommer fra et land med helt andre forutsetninger enn det vi har, og selv om det er hans manglende vurdering som gjorde at jeg mistet Charlie, så er han likevel kun en liten brikke i det hele, sier Ramona Lind.

Charlie Dan Lind (22) ligger fremdeles i koma med store hodeskader

– Den Charlie vi kjente er ikke der lenger. Men jeg håper på et mirakel hver dag.

iTromsø møter henne på tinghuset i Tromsø. Det er her rettssaken skal gå, og det her hun skal innta vitneboksen og treffe sjåføren for aller første gang.

– Jeg gruer meg til selve dagen, til å se sjåføren, til å gjenoppleve det hele og se bildene. Men det er ikke bare han som skulle ha sittet på tiltalebenken på tirsdag, for dette handler om et system som er feil.