Nok en uke med kanonvær i vente

Om du ikke fikk benyttet deg av godværet i helga, får du en ny sjanse denne uka.

SOL Det ligger an til å bli ei ny uke med påskestemning i Midt-Troms.  Foto: Geir Barstein, iTromsø

nyheter

Mandag startet igjen med pent vintervær med sol og noen minusgrader. På kvelden kan det komme inn noen snøbyger ute ved kysten, og disse bygene vil også være en faktor tirsdag.

– Tirsdag blir det bris fra vest og noen byger i ytre strøk. Det er litt vanskelig å anslå hvor mye snø vi snakker om, da det vil bli nokså ulikt fordelt. Men det kan komme inn rundt ti centimeter snø, sier Ola Mellem, vakthavende meteorolog ved Vervarsling i Nord-Norge til avisen iTromsø.

– Temperaturene går litt opp med mer skyer, og det vil man nok merke spesielt om morgenen og natten, siden det har vært så kaldt da de siste dagene. Tirsdag kommer vi nok opp i nærheten av null grader midt på dagen.

Sjekk vårt alltid oppdaterte lokalvarsel

«Påskevær» i midtuka

Onsdag går temperaturen ned noe igjen, men da forsvinner også snøbygene.

– Det ser ut til at vi får bedre vær igjen allerede fra onsdag. Nedbøren gir seg, og det er tendenser til fralandsvind med bris fra østlig retning som kan komme opp i frisk bris på utsatte steder. Det vil være dels skyet, men oppholdsvær med perioder med sol og rundt fem minusgrader, sier Mellem, og fortsetter:

– Torsdag og fredag er det mye av det samme. Det er et svakt nedbørsområde på vei fra sør torsdag, men i Troms merker vi det nok bare som litt tilskying og med noe stigende temperaturer.

Moderat skredfare

Etter lørdag har Varsom senket skredfaren til nivå 2 – moderat – i Troms til og med tirsdag.

– Det er usikkert om dette kan være vedvarende svakt lag, eller om det er nysnøkrystaller som nå har stabilisert seg med tiden. Det er størst sannsynlighet for å løse ut skred på kulformasjoner i terrenget og der fokksnøen er myk. Se etter områder hvor vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk. Lokale vindefekter og skiftende vindretning kan gi stor variasjon i hvor fokksnøen legger seg. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk faretegn, heter det i varselet som er utviklet av NVE.

Usikkert i helga

Helga er det fare for et mer heftig påfyll av snø.

– Det er et stykke fram i tid enda og prognosene kan endre seg allerede i morgen, men akkurat i dag ser det ut til at vi får et lavtrykk vest for oss med snøbyger og noe snø inn i helga, kanskje spesielt på søndagen, sier Mellem mandag formiddag.

– Det har vært noen perfekte dager for vinterferie i bakken, slår daglig leder Øystein Johansen i Målselv fjellandsby fast. Og han venter storinnrykk både i dag og i helga.