– Hvem har ansvaret for å rydde vekk isen?

Denne vinteren har is- utfordringene i Gisundet vært store. Ole-Roger Storås i Senja Ap etter-lyser at noen tar ansvar.

Trøbbel: Isproblemene i Gisundet oppstår når is, hovedsaklig fra Lakselva, løsner. I år har isdannelsen i bukta utenfor Lakselva vært stor. Fredag var det ikke store isforekomsten å snakke om i Gisundet, men et og annet flak på flyt var det å se.  

nyheter

– Sikkerheten til folk ivaretas både når det gjelder vei og luft, for veiene brøytes og flyplassene brøytes. Men ingen ivaretar havet. I hvert fall har det vært tilfellet de siste dagene når det gjelder isen i Gisundet, sier Ole-Roger Storås i Senja Ap.

Han mener derfor det nå er på høy tid å avklare hvem som faktisk har ansvaret når is i Gisundet hindrer båter fra å komme seg til og fra kaia på Finnsnes.