Skal ha tatt kvelertak på kvinne

Målselvmann tiltalt for vold.

I RETTEN: Ei juninatt i 2017 skal mannen ha slått ei kvinne i hodet gjentatte ganger med knyttet hånd  Foto: Stian André Lund

nyheter

Ei juninatt i 2017 skal mannen ha slått ei kvinne i hodet gjentatte ganger med knyttet hånd. Deretter skal han ha tatt kvelertak på henne til hun fikk problemer med å puste.

Etter hendelsen ble mannen ilagt et forbud mot å oppsøke eller ta kontakt med kvinnen. Besøksforbudet hadde en varighet på tre måneder. Likevel skal han i juli — omlag én måned etter den antatte voldsepisoden — ha sendt henne en melding over meldingstjenesten Messenger.

Mannen, som er i 30-årene, står altså tiltalt for to overtredelser, der det ene gjelder vold og den andre gjelder overtredelse av et besøksforbud. Strafferammen for vold, som i denne omgang omtales som kroppskrenkelse, har en strafferamme på bot og fengsel i inntil ett år.

Sak er berammet til Senja tingrett 30. april.