Nyhetsdøgnet fredag 12. januar

Her er en kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

I GRØFTA: Brøytebilen havnet i grøfta i Sørreisa  Foto: Tipserfoto

nyheter

16.24, Sørreisa: En brøytebil har havmet i grøfta ved krysset til Nordli i Sørreisa.

09.55, Hundbergan: Melding om en trailer som har problemer med å komme seg opp en bakke. Kjørefeltet inn mot Tromsø skal være sperret. UP er på vei til stedet og VTS er varslet.

08.04, Bergneset: Alle nødetater rykket ut etter melding om kollisjon mellom to biler. Da nødetatene kom til stedet fant man to involverte personer. Ifølge politiet var disse aggressive og gikk til slutt til angrep på helsepersonell. Personene måtte stripses til politiet ankom stedet.

Politiet melder videre at flere av helsepersonellet ble slått, men ingen har meldt om skade. Personene som var involvert i kollisjonen er kjørt til legevakt sammen med politiet. Det er mistanke om ruspåvirket kjøring.

Norge

08.40, Hamar: Moren i Valdres-saken sier hun vil være til stede når lagmannsretten starter behandlingen av ankesaken på tirsdag. En egen diabetes-lege er også i retten.

I tingretten ble kvinnen dømt til fengsel i tre år. Hun anket dommen, og tirsdag starter behandlingen i Eidsivating lagmannsrett på Hamar.

Verden

10.40, Paris: Mange mennesker ble skadd da et bakeri i sentrum av Paris tidlig lørdag morgen ble rammet av en kraftig eksplosjon, ifølge fransk politi. Politiet hentet skadde ut av vinduer og evakuerte beboere etter eksplosjonen som trolig skyldtes en gasslekkasje. Det er ikke meldt om omkomne. Bakeriet befinner seg i Rue de Trevise i niende arrondissement cirka 1 kilometer fra operaen, og eksplosjonen kunne høres over store deler av sentrum. Åstedet er rundt hjørnet fra Folies-Bergère-teateret, ikke langt fra Galeries Lafayette.

01.31, Borlänge: To personer er sendt til sykehus med ukjent skadeomfang etter skyting utendørs i Borlänge i Dalarna i Sverige fredag kveld.