Vegvesenet og UNN får kritikk etter dødsulykka i Hamn i fjor

Svingen er trafikkfarlig

Analysegruppen som har gjennomgått dødsulykken i Hamn i Senja 12. juni i 2017 retter kritikk både mot Statens vegvesen og UNN.

Farlig sving: Vegvesenets ulykkesanalysegruppe slår fast at svingen i Hamn i Senja der den 53 år gamle damen døde av skadene hun fikk da hun ble slengt ut gjennom frontrua.  Foto: Statens vegvesen

nyheter

Ulykkesanalysegruppa som har påpekt flere hendelser da utforkjøringen skjedde og en person omkom. Det vises til at i vegkanten lå det en stein som har slått inn venstre del av fronten på bilen, og gruppa konkluderer med at både steinen og det bratte terrenget representerer en alvorlig fare når biler kjører av vegen her.


En person død etter trafikkulykka

Politiet opplyser mandag kveld at en person er bekreftet død etter trafikkulykka på fylkesvei 86 ved Hamn på Senja.

Tips oss
Ring 77 85 20 20 eller send fb tips til 2399, epost til nett@folkebladet.no.
Ulykkesanalysegruppen ser det som svært uheldig dersom Troms Fylkeskommune som vegeier ikke har gode nok rutiner på å avdekke og også utbedre slike vegstykker som denne i Hamn i Senja.

Kastet gjennom frontruta

I rapporten beskrives ulykkesforløpet i detalj. Bilen var på veg mot Gryllefjord i tre-tida på dagen den 12. juni og på vei ned mot en sving etter å ha passert avkjøringen mot reiselivsanlegget i Hamn i Senja.